Este o societate comerciala atestata ANRE ce presteaza servicii in domeniul instalatiilor electrice pentru constructii civile si industriale.


 • S.C. Prestenerg S.R.L. este mereu alaturi de dumneavoastra punandu-va la dispozitia o echipa de specialisti de inalta calificare pregatiti sa va ofere o gama larga de servicii in domeniul electric:

 1. Instalatii electrice interioare pentru constructii civile si industriale:

  Instalatii interioare, care cuprind conductoarele cu toate elementele accesorii de montaj, intrerupere, protectie ce se monteaza in interiorul cladirilor de orice fel. Instalatiile exterioare, la care elementele instalatiei sunt montate in afara cladirilor. Instalatii electrice la care conductoarele electrice, prizele, intreruptoarele, sunt montate in mod vizibil. Instalatii electrice executate ingropat.

  Orice instalatie electrica se executa dupa un proiect de executie intocmit de specialisti.

 2. Verificari PRAM instalatii electrice de joasa si medie tensiune

  Verificarile PRAM reprezinta verificarea prizelor de impamantare si au ca scop:

  -prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru,

  -prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice,

  -verificarea continuitatii nulului de protectie.

  Verificarile si masurarile se efectueaza conform STAS 12604/4 si constau in masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de impamantare cu aparat special pentru acest scop. Aparatul este verificat periodic de Institutul National de Metrologie.

  Verificarea periodica a instalatiilor electrice, prevazuta a se efectua de doua ori pe an conform normativelor tehnice ce reglementeaza domeniul instalatiilor electrice executate in cladiri, determina evitarea unor situatii neplacute cum ar fi:

  electrocutari, incendieri, deconectari in alimentarea cu energie electrica.

  Verificarea este necesara deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unor factori cum ar fi incarcarea execesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune, imbatranirea izolatiilor. In consecinta legislatia in vigoare prevede ca instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare, in acest sens ele trebuiesc inspectate si testate periodic. In urma efectuarii verificarilor PRAM se emit Buletine de verificare care certifica starea instalatiei de impamantare si a prizelor de pamant.

  SC PRESTENERG SRL va poate oferii acest serviciu avand personal atestat ANRE, cu o indelungata experienta in domeniu si dispunand de dotare conforma cu standardele si normativele in vigoare.

 3. Service instalatii electrice (revizii periodice, intretinere si reparatii, inclusiv automatizari).

  Pentru a preveni orice fel de problema majora in folosirea instalatiilor dumneavoastra electrice preluand astfel cheltuielile dumeavoastra cu personalul specializat pentru intretinere si responsabilitatea functionarii din punct de vedere electric al respectivelor instalatii.

  De asemenea, S.C. Prestenerg S.R.L. este alaturi de dumneavoastra, la cerere, pentru orice fel de modificari ale instalatiilor electrice.

 4. Executia centurilor de impamantare, instalatii de legare la pamant.

  Instalatia de legare la pamant este ansamblul de conductoare si electrozi prin care se realizeaza legatura unor elemente dintr-o instalatie cu solul.

  Instalatia de legare la pamant trebuie sa satisfaca urmatoarele cerinte:

  - instalatia de legare la pamant trebuie sa protejeze personalul, sa previna incendiile sau exploziile provocate de loviturile directe de trasnet si supraīncalzirile provocate de curentii de scurtcircuit;

  - instalatia de legare la pamant trebuie sa conduca curentul de trasnet si curentii de scurtcircuit fara a determina aparitia unor valori inadmisibile ale tensiunilor de pas si de atingere;

  - instalatia de legare la pamant trebuie sa protejeze echipamentele electronice prin asigurarea unei cai de impedanta redusa īntre ele.

 5. Bransamente aeriene si subterane la tensiunea nominala de 0,4 kV.

  Bransamentul electric reprezinta instalatia de joasa tensiune destinata alimentarii cu energie electrica a unui consumator, executata de la linia electrica de distributie pana la contorul electric de la consumator.

  Utilizarea bransamentelor subterane se impune in special in zone urbane cladite si sistematizate, unde reteaua aeriana si respectiv bransamentele aeriene nu sunt indicate.

  Nefiind expuse diversilor factori exteriori, bransamentele subterane prezinta o siguranta mai mare in functionare.